Refresh

Hei på dere!

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe og jeg hadde heller ikke planlagt å skrive noe før året er omme. Det ble likevel et lite innlegg.:-)

Nå er det snart en måned siden valgdagen og jeg har blitt spurt mange ganger om hvordan det gikk og om jeg tenker å være politisk aktiv framover. Derfor tenkte jeg at jeg skal prøve å svare på spørsmålene.

I utgangspunktet hadde jeg ikke planlagt å verken være partipolitisk aktiv eller bidra noe særlig under valgkamp da temaet ble bragt på bane høsten 2018. Jeg tenkte som så at jeg helt sikkert kan bidra med litt om jeg kan, men ting blir imidlertid ikke alltid sånn som man har forestilt seg.

Hva jeg lærte

Jo, det var ganske mye, men her kommer det jeg tenker på akkurat nå.

  • At jeg har ganske høy arbeidskapasitet: Det gikk selvsagt opp og ned i perioder, men å kombinere jobb, møtevirksomhet og aktiv valgkamp har jeg håndtert på en måte jeg er fornøyd med.

  • At det fins utrolig mange hyggelige og engasjerte mennesker i Ullensaker: Jeg hadde mange gode samtaler på stand og på dørbank.

  • At det å snakke med fremmede mennesker ikke er så vanskelig og skummelt som jeg trodde: Definitivt det viktigste jeg lærte i løpet av valgkampen! Jeg har alltid tenkt at det er rart å snakke med folk jeg aldri har snakket med og at folk reagerer med skepsis når de kontaktes av fremmede. Dette skjer jo selvsagt også, men stort sett har det blitt gode samtaler og jeg har blitt kjent med mange mennesker. Det som er mest positivt er at jeg har overført dette til andre situasjoner og det å ta kontakt med fremmede har blitt helt og holdent lavterskel for meg.

  • At det ikke er lett å samarbeide med alle bestandig, uansett hvor mye jeg vil: Dette har vært en utfordring gjennom hele perioden som dels har vært håndterbar og andre ganger ikke.

Lyden av stillhet

Nå har det altså snart gått en måned og verden begynner å lande litt. Vi har fått en plass i kommunestyret og selv er jeg vara.

For min egen del er jeg utrolig glad for alt jeg har fått være med på og alt jeg har lært gjennom disse månedene. Jeg har fått mye mer kjennskap til lokalsamfunnet vårt og hva som opptar folk. Jeg har fått muligheten til å sette ulike saker på dagsorden og jeg har deltatt i både debatter, samtaler og fått tekster på trykk. Jeg er i det hele tatt veldig fornøyd med det personlige resultatet mitt.

Hva nå?

Dette spørsmålet har jeg fått ganske mange ganger etter valgdagen. Svaret er: Jeg vet ganske enkelt ikke.

For meg har det vært nødvendig å bruke litt tid på å lande etter valgkampen. Jeg har brukt tid på trening, på Ibux, på intetsigende TV-serier og rett og slett avslapping og refleksjon. Det har rett og slett vært nødvendig å trykke på refresh-knappen og la systemet kjøre en liten opprydding og oppdatering før jeg er klar for ny innsats.

At jeg fortsatt er svært engasjert og enda mer opptatt av å gjøre en forskjell er det ingen tvil om. Men om det blir lokalpolitikk, partipolitikk generelt eller litt mer interessepolitikk, forblir uvisst en liten stund framover.

Jeg ønsker alle der ute en kjempefin helg!