Dette er altså meg: Mirnesa Balagic, 26 år og opprinnelig fra Bosnia. Jeg er født blind, noe som i noen tilfeller påvirker hverdagen min i stor grad og andre ganger i mindre grad. Siden 2016 har jeg vært yrkesaktiv og jobber som organisasjonssekretær i Unge Venstre, en jobb jeg trives veldig godt i. Jeg er med på den daglige driften av organisasjonen. Noe av det viktigste jeg gjør er å bidra til at tillitsvalgte i organisasjonen skal få best mulige forutsetninger for å gjøre en god jobb som frivillige.

På fritiden er jeg fysisk aktiv, driver med interessepolitisk arbeid, tilbringer tid med venner og familie og går lange og forfriskende turer med hunden min Ibux. Min absolutt største og mest energiframkallende hobby er fotballen! Etter at jeg oppdaget hvor mye energi og samhold fotball gir har jeg tilbrakt store deler av min tid med å se fotballkamper og å dyrke min store interesse sammen med andre fans. Fotballen gir meg framfor alt mye ekstra energi som jeg kan ta med meg inn i hverdagen.

Som du ser er jeg en ganske aktiv og livsglad person. Når jeg sier dette høres det også kanskje veldig enkelt ut. Det er det av og til også, men ikke alltid.

For at jeg skal kunne opprettholde det høye aktivitetsnivået mitt samtidig som jeg skal fylle stillingen min i Unge Venstre, har jeg assistanse. Jeg “låner” noens øyne i perioder for å kompensere for mitt sansetap og for at jeg skal kunne delta aktivt både som yrkesaktiv og på fritiden. I fjor fikk jeg også førerhund for at jeg skal kunne bevege meg friere og over lengre strekninger. Alt dette har endret livet mitt i positiv retning. Jeg har fått betraktelig bedre selvtillit og selvbilde og jeg føler at jeg har en verdi både for meg selv og for fellesskapet (samfunnet).

Mirnesa omfavner en Bayern Munchen logo