Blog artikler

 • Et godt lokaltsamfunn er avgjørende


  kategorier: BPA, Skole, Barn

  Jeg heter Mirnesa Balagic, er 28 år og er andrekandidat for Ullensaker Venstre ved høstens kommunevalg. Et lokalsamfunn der alle har muligheter til deltakelse på alle områder betyr utrolig mye for meg. ... Les mer »

 • Livskvalitet med BPA


  kategorier: BPA, Funksjonshemmedes likestilling

  Nå er det søndag og jeg har så vidt begynt å innse at jeg straks har en uke ferie. Etter masse aktivitet både på jobb og med en del andre ting kommer den ikke en dag for sent. ... Les mer »

 • Funkissliten, eller bare sliten?


  kategorier: BPA, Funksjonshemmedes likestilling

  Hei på dere! Nå har jeg planer om å dele noe litt mer personlig enn jeg pleier å dele. Jeg er ikke så aller verst på å ytre mine meninger; enten jeg er fornøyd eller misfornøyd med noe. Denne gangen skal jeg imidlertid fortelle om noe som er en helt naturlig del av min hverdag, men som folk rundt meg ikke alltid syns er så lett å forstå. ... Les mer »

 • Velferdsgoder er ikke likestilling


  kategorier: menneskerettigheter, Funksjonshemmedes likestilling, FN-høring

  Nå har det igjen gått en god stund siden jeg har skrevet noe. Det er ikke fordi jeg ikke har noe å skrive om, men rett og slett fordi jeg har hatt litt for mange baller i luften. Det jeg egentlig planla å skrive om først var mitt engasjement mot kommune- og fylkestingsvalget 2019. Men det jeg nå har valgt å skrive om henger litt sammen med dette engasjementet. ... Les mer »

 • 2018 - Tilbakeblikk


  kategorier: tilbakeblikk, Venstre, glede

  Da har vi kommet til veis ende i 2018 og vi skriver 2019. Året er omme og det er på tide å tenke tilbake på hva som har skjedd i året som er gått; både av opp- og nedturer. Jeg er fullstendig klar over at jeg ikke har holdt det jeg har lovet meg selv når det gjelder å skrive et innlegg nå og da. Der kommer altså den første nedturen. ... Les mer »

 • Å føle seg som en del av den store bølgen - en selvfølge?


  kategorier: Fotball, VM, synstolking

  Nå er det lenge siden jeg har publisert noe her inne. Jeg har rett og slett ikke følt for å skrive, iblandet noe skrivesperre. Det har definitivt ikke vært mangel på noe å skrive om, men det hjelper dessverre veldig lite. Nå burde jeg egentlig sortere tankene å fortelle om hvordan den siste tiden i ny jobb har vært, eller hvordan prosessen med boligkjøp har vært for meg de siste ukene; rett og slett ting som har endret livet mitt en del den siste tiden. Det har jeg imidlertid ikke tenkt å gjøre, ganske enkelt fordi jeg ikke føler for det. Nå er det sommer, det er sol og det er veldig varmt. Vi har gått fra mai til juni i ekspressfart, noe som betyr at vi nærmer oss VM i fotball, som er temaet for dette innlegget. ... Les mer »

 • Veien til jobb


  kategorier: Jobb, Unge Venstre

  Dette innlegget skal handle om hvordan det er å være i jobb, hvor mye det betyr for meg og den hyggelige organisasjonen jeg jobber i. ... Les mer »

 • Til dere som driver steder der folk flest har adgang!


  kategorier: Førerhund, Ibux, Diskriminering

  Til dere som driver butikker, spisesteder, apotek, treningssentere og steder der folk flest har adgang. Til dere som kjører taxi, arrangerer kulturarrangement og dere som rett og slett ikke liker hunder og finner på de rareste grunner for å kaste førerhunder ut fra offentlige steder der folk flest har adgang. I dette innlegget ønsker jeg å fortelle nettopp dere hvor viktig førerhunden min er for meg. ... Les mer »

 • hvordan fungerer en førehund og ekvipasjen


  kategorier: førerhund

  Hvordan fungerer egentlig en førerhundekvipasje? Etter at jeg valgte å få førerhund og fortalte folk rundt meg om beslutningen, oppdaget jeg hvor mange myter som verserer om hvordan en førerhund er opplært og hvordan samarbeidet mellom ekvipasjen fungerer. Her kommer et innlegg jeg skrev 20.desember i fjor der jeg avliver noen av disse mytene. ... Les mer »

 • Å leve med en funksjonshemning


  kategorier: meg, hverdag

  Nå skal jeg fortelle deg litt om hvordan det er å vokse opp med en funksjonshemning og det å komme fram til de samme erkjennelsene av å være et selvstendig og uavhengig individ som andre mennesker rundt meg. Husk at dette er mine erfaringer og tanker. Noen vil kanskje kjenne seg igjen i noe av dette, men vi er alle forskjellige og har både forskjellig livsgrunnlag og erfaringer. ... Les mer »

 • Å bryte komforsonen kan merke deg positivt for livet!


  kategorier: komforsonen, opplevelser

  Dette innlegget skal handle om hvordan jeg tar et skritt lenger enn jeg trodde jeg kunne og turte, og hvor viktig det har vist seg å bli for livet mitt. Denne opplevelsen har bidratt stort til å forme meg til den jeg er i dag. ... Les mer »

 • En hyllest til Louis Braille!


  kategorier: Braille, leselist, punkt, enklere å leve

  Gratulerer med dagen, kjære Louis Braille! 4.januar 1809 ble en liten gutt født i Coupvray, en liten landsby i nærheten av paris. Han var så liten og svakelig at ingen trodde han kom til å overleve de første levedøgnene. Gutten var imidlertid sterkere enn antatt og vokste opp til å bli en glad og nysgjerrig gutt. Nysgjerrigheten straffet den lille gutten tidlig… ... Les mer »

 • Tilbakeblikk på 2017


  kategorier: tilbakeblikk, førerhund, BPA, jobb, ekkolokasjon, FC Bayern München

  2017 har for meg vært et usedvanlig godt år. Alle år byr på opp- og nedturer, og det har også 2017 gjort, men dette har i all hovedsak vært et av de beste årene i mitt liv. Her kommer en liten oppsummering av året som har gått. Alt jeg nevner i dette innlegget har vært en så stor og viktig del av livet mitt at alt skal beæres med egne innlegg senere. Det er bare å være tålmodig. :-) ... Les mer »

 • Dette er meg!


  kategorier: hvem er jeg

  Hei på dere! Jeg har lenge fundert på å blogge om hvordan det er å være meg og hvilke ting som opptar meg. Hovedgrunnen til at jeg har lyst til å skrive er at jeg setter pris på å uttrykke meg skriftlig og at det å skrive ned ting gjør det lettere å reflektere over det som er verd å reflektere over. Det blir sjelden tid til det. ... Les mer »